In cadrul deschiderii festive au fost prezentate obiectivele acestui amplu program tematic, lansarea Programului de formare continua al Casei Corpului Didactic Arad “Disciplinarea pozitiva”, exemple de buna practica pe tema “Parteneriatul scoala –familie”, schimb de experienta intre unitati scolare din judet, consilierea parintilor in cadrul unor standuri ilustrative, reunte sub genericul: "Comisiile metodice din scoala se prezinta". In cadrul standului aferent Comisiei Metodice a disciplinelor vocationale au fost prezentate manualele ECDL precum si oferta Centrul de Testare Acreditat ECDL nr. 410 Arad din cadrul Scolii Generale „Aurel Vlaicu” Arad.
La inceputul festivitatii, printre alte repere semnificative din viata scolii, a fost prezentata si performanta elevei Pero Kitty din clasa a VI-a care, la varsta de 12 ani a devenit posesoarea certificatului ECDL Complet.
Festivitatea de deschidere s-a bucurat de o larga participare atat din partea parintilor elevilor scolii cat si din partea institutiilor invitate, reprezentate de catre prof. Nicolae Pellegrini – Inspector Scolar General Adjunct al Inspectoratului Scolar Judetean Arad, prof. Univ. dr. Lizica Mihut – rectorul Universitatii „Aurel Vlaicu” Arad, prof. Larisa Chitu –directorul Casei Corpului Didactic Arad, ing. Traian Vlaicu – Consilier municipal si membru in Consiliul de Administratie al Scolii Generale „Aurel Vlaicu” Arad, dr. Dana Negru – director adjunct al Directiei de Sanatate Publica Arad precum si cadre didactice de la diferite unitati de invatamant aradene.
In zilele de 17, 18 si 19 noiembrie s-au desfasurat activitati printre care lectorate, concursuri, activitati crosscurriculare interactive, spectacole, lectii demonstrative, ateliere de lucru. O parte din activitati au fost sustinute de parintii elevilor, care au inteles ca o educatie de calitate trebuie sa stea sub semnul unui parteneriat solid intre scoala si familie. Astfel, parintii - specialisti in diferite domenii - isi asuma rolul de invatator sau profesor, impartasind copiilor din propria experienta.
Saptamana parintilor s-a incheiat vineri, 20 noiembrie 2009, cu prezentarea de exemple practice, ilustrative pentru activitatea fiecarei comisii metodice din scoala: cantece interpretate de corul scolii, dans aerobic, dansuri traditionale romane, maghiare si germane, dramatizare, spectacol in colaborare cu actori papusari, expozitie cu creatii literare ale elevilor scolii.
Activitatile i-au atras pe toti cei interesati sa participe, pentru ca: „Scoala noastra are portile deschise pentru toti cei care au nevoie de educattie, indiferent de etnie si religie.”