Alege un centru de testare ECDL
Înscrie-te acum în programul ECDL
 • BEBRAS Romania - Rezultate

  Concurs internaţional de gândire computaţională pentru toate şcolile din România.

  BEBRAS Challenge îşi propune să atragă elevii spre domeniul Informaticii.
  Află rezultatele şi elevii calificaţi în runda 2.
  La Concursul Bebras Romania 2018, desfăşurat în perioada 12-17 Noiembrie 2018, au participat 14 962 de elevi şi 635 de profesori din 413 unităţi şcolare. 
  Puteţi consulta rezultatele finale ale primei runde BEBRAS Romania 2018 la următorul
   link.

  Din cei 14 962 de elevi români participanți la prima etapă din săptămâna mondială Bebras (12-17 noiembrie 2018), 828 de elevi, cu un rezultat de minim 150 de puncte, s-au calificat în etapa a doua, ce se va desfăşura în perioada 11-15 martie 2019.
  Puteti consulta lista acestora la urmatorul 
  link.

  Felicitări tuturor participanţilor!

  ECDL ROMANIA este organizatorul national al concursului international de gandire computationala – BEBRAS, ce isi propune sa introduca elevii de toate varstele in domeniul gandirii algoritmice si sa ii atraga spre domeniul informatic.
  Participarea la aceast concurs este gratuită.

  Concursul Bebras se adreseaza elevilor din urmatoarele categorii de varsta:

  • Benjamin – clasele V si VI (10-12 ani)
  • Cadet – clasele VII si VIII (12-14 ani)
  • Junior – clasele IX si X (14-16 ani)
  • Senior – clasele XI si XII (XIII) (16-20 ani)

  Competitia se desfasoara exclusiv online in cadrul fiecarei scoli, sub supravegherea unui profesor, conform unui orar flexibil si poate fi sutinuta in limba romana sau engleza.

  Pentru desfasurarea optima a competitiei, este necesar doar ca scolile sa detina o sala de calculatoare, dotate cu conexiune la Internet. Competitia poate fi sustinuta pe orice versiune de Windows (XP, Vista, 7, 8), Linux si inclusiv pe iPad, ea nedepinzand de Java.

  Concursul dureaza 45 de minute si cuprinde 15 intrebari, axate pe gandirea algoritmica si computationala.

  Aceast concurs va testeaza abilitatile logice si de calcul prin intermediul diferitelor tipuri de probleme, amuzante si provocatoare in acelasi timp. Problemele se succed pe 3 nivele de dificultate: A, B si C. Problemele de nivel "A" sunt mai usoare decat cele de nivel "B", care, la randul lor, sunt mai usoare decat cele de nivel "C". 

  Iata cateva exemple de intrebari aici.
   
  Se acordă 45 de puncte din oficiu, iar scorul maxim ce poate fi obținut este de 180 de puncte.


  Care sunt pașii pentru înscrierea în acest concurs?

  • Profesorii accesează pagina de administrare http://www.bebras.ro/admin/ și se înregistrează ca și coordonatori
  • ECDL ROMANIA validează această cerere de înregistrare
  • Elevii se înscriu la concurs completand formularul online. Pentru elevii minori, inscrierea trebuie efectuata de catre parinte/tutore. Dupa inscriere, elevul major/parintele sau tutorele (in cazul candidatului minor) primeste pe adresa de e-mail declarata la inscriere un link de validare. Acesta trebuie accesat in maxim 2 zile calendaristice.  Elevii care nu se inscriu online nu pot participa la concurs.
  • Profesorii coordonatori înscriu elevii doritori în fișierul Excel șablon Lista participanti.xls disponibil în secțiunea Documente a contului lor și îl trimit la adresa concurs@bebras.ro în perioada 01-19.10.2018.  Va rugam sa cititi documentul Instructiuni profesori.pdf existent in meniul Documente al contului dvs. de profesor coordonator pentru mai multe detalii legate de inscrierea elevilor la concurs, precum si despre desfasurarea concursului.
  • ECDL ROMANIA introduce în platforma de concurs elevii înscriși de la fiecare școală
  • Profesorii generează apoi lista de utilizatori și parolele de concurs pentru elevi
  • În ziua competiției, concurenții accesează site-ul www.bebras.ro și, pe baza numelui de utilizator și parolei primite de la profesorii coordonatori, susțin competiția Bebras, conform categoriei pentru care s-au înscris.  Instructiuni detaliate legate de desfasurarea concursului si pasii de autentificare a elevilor in platforma de concurs se gasesc aici
  • La finalul competiției, ECDL ROMANIA generează rezultatele. Apoi, profesorii coordonatori pot descărca din interfața de administrare rezultatele candidaților, precum și diverse statistici.
  • După prima rundă (12-17 noiembrie 2018) vor fi disponibile diplome de participare pentru toți profesorii coordonatori și toți elevii participanți.
  • Elevii cu cele mai bune rezultate (scor minim de 150 de puncte) se vor califica și vor putea participa la a doua rundă a competiției Bebras Romania, desfășurată în perioada 11-15 martie 2019.

  BEBRAS Romania se desfasoara cu sprijinul Ministerului Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice.

  Contact Bebras Romania 

  Telefon: 0758.257.572 - Raluca Constantinescu 
  Email: concurs@bebras.ro
  www.bebras.ro

  ECDL_2018_05_Bebras_Poster_48x68cm_v01-01.png